Zeilregatta Harderwijk

Arrangement: ‘Bedrijveneditie’ 2024

Ontvangst
Op vrijdag 24 mei a.s. worden u en uw gasten om 10.30 uur bij de Haven van Harderwijk ontvangen met koffie/thee en een lekkernij. Tijdens de koffie/thee is er een ‘palaver’(korte briefing over de dag) en zullen de deelnemende organisaties ingeloot worden bij de botters.  Zodra iedereen aanwezig is nemen we plaats op de botters welke klaarliggen in de Haven van Harderwijk. Als iedereen een plekje heeft gevonden zetten we koers richting het voormalig Zuiderzee.

Drankjes & hapjes aan boord
Tijdens de tocht zorgen wij op de botter voor diverse gekoelde dranken. Bij het uitvaren schenken we een schippersborrel en gaan we Hollandse haring happen. Voor diegene die niet van vis houden zorgen wij voor een kaas/worstplankje.

Het drankenassortiment zal bestaan uit:
– Diverse frisdranken
– Jus d’orange
– Witte-, rode wijn en rosé
– Bier – Alcoholvrij bier
Van deze drankjes kunt u tijdens het hele arrangement onbeperkt gebruik maken

Brunch op Knareiland
Omstreeks 12.00 uur zal er een heerlijke brunchbuffet voor iedereen klaarstaan. Heerlijke huisgemaakte uiensoep, diverse belegde broodjes etc. Rechtstreeks uit de rookkast zorgen wij voor een heerlijk broodje gerookte zalm. Op het eiland zullen diverse stands staan met heerlijke koude en warme gerechten. Daarnaast is er tijdens de brunch uitgebreid de gelegenheid om de andere bedrijven te ontmoeten, een sfeervol samenzijn met een shantykoor wat zorgt voor de entertainment. 

Competitie

Na de brunch zal de bedrijvenwedstrijd van start gaan. Iedere botter maakt kans om de bekende bokaal te winnen door als eerste over de streep te gaan. Samen met de schippers doen jullie er alles aan om als snelste de boeken in te gaan.

Finish
“We goan Inverdan” een typische uitdrukking van Harderwijker visser mannen als ze na een week op de Zuiderzee weer terug gingen naar huis en de afslag. Maar de term Inverdan is zeker heel toepasselijk als tekst bij het binnenvaren van de vele botters, een plaatje voor het oog! Wanneer alle botters zijn gefinisht varen we, gegroet door de admiraal boot, gezamenlijk de vernieuwde vissershaven in. Hier zullen de botters aanmeren en de prijsuitreiking van de felbegeerde bronzen bokaal zal worden uitgereikt. Tevens ontvangt ieder bemanningslid van de winnende botter, een ware Eibert den Herder bolhoed, een aandenken aan deze bijzonder dag! Na de finish is er nog de mogelijkheid om de dag af te sluiten met een hapje en een drankje.

Een dag welke u en uw gasten niet snel zullen vergeten!

Contact

Botter Zeil Regatta Harderwijk
Marconistraat 1
3846 AR Harderwijk
E-mail : info@botterzeilregatta.nl
Telefoon: 0341 46 04 04