Zeilregatta Harderwijk

Dagimpressie

Op vrijdag 20 mei a.s. worden u en uw gasten om 10.00 uur bij restaurant Johannes Kok ontvangen met koffie/ thee en een lekkernij. Tijdens de koffie/ thee is er een ‘palaver’ ( een korte briefing over de wedstrijd).

Rond de klok van 10.30 uur gaan we inschepen. De botters zullen voor u en uw gasten klaarliggen aan de strandboulevard van Harderwijk. Zodra iedereen zijn plek op één van de schepen heeft gevonden, zetten wij koers richting Pierland op het Veluwemeer. Bij het uitvaren schenken we een schippersborrel en gaan we Hollandse haring happen. Voor diegenen die niet van vis houden zorgen wij voor een kaas/ worstschotel welke u niet mag missen.

Omstreeks 12.00 uur arriveren we op Pierland, hier zal een compleet verzorgde lunch klaarstaan, verzorgd door Catering Van den Berg en zal ook de EB18 arriveren. Hier zal de EB18 officieel worden omgedoopt naar haar originele Harderwijker botternummer “de HK103”. Na de lunch zal de ‘Eibert de Herder botter zeilregatta’ van start gaan. Een tijdswedstrijd waarbij het startpunt vanaf Pierland zal zijn en de finish ter hoogte van het aquaduct in Harderwijk. Een strijd om de felbegeerde (wissel) beker.

Zodra iedereen de finish heeft bereikt zal ook de HK103 aansluiten met aan boord de oude bemanning van Elburg en een gezelschap uit Harderwijk waaronder de admiraal. Met de HK103 aan kop varen we gezamenlijk de ‘oude’ vissershaven in om deze op feestelijke wijze te openen. De HK103 zal hierbij als admiraalschip fungeren.

Na de finish zullen de wedstrijd botters de haven binnen varen en worden gegroet door de admiraal, om vervolgens aan te meren in de vernieuwde vissershaven. Op de kade zal een spreker de botters toespreken.

Wanneer alle botters aan de kade liggen zullen we de prijs uitreiken. Deze unieke 1e prijs bestaat uit, de door Rob Spierenburg ter beschikking gestelde, wisselbokaal ‘de bronzen botter’. Als aandenken aan dit bijzonder evenement ontvangen alle bemanningsleden van de winnende botter de ’ Eibert den Herder bolhoed ‘. Na de prijsuitreiking zal de geactualiseerde bronzen naamplaat bij het vissersvrouwtje op het bargje worden neergelegd. Met dit bijzondere evenement verwachten wij rond 16.30 uur te beëindigen.

Kortom, een compleet verzorgd arrangement welke u en uw gasten niet mogen missen!

Na de lunch is er geen tijd om achterover te leunen, maar is het tijd het sportieve gedeelte van de dag met competitief element, waarbij er natuurlijk volop ruimte is voor gezelligheid en ontspanning. Je bent getuige van een schouwspel dat je mee terugneemt in de tijd. De schepen zijn meer dan honderd jaar oud en roepen beelden op van een lang vervlogen tijd waar de moderne techniek nog niet zijn intrede had gedaan.

Aan boord van het schip van jouw keuze word je begeleid door ervaren schippers en matrozen die je graag laten meedelen in hun wedstrijdbeleving. Iedereen, man en vrouw, is welkom om mee aan te pakken. Taken volop, kun jij goed samenwerken in een team, of heb je scherpe ogen en concentratie? Ben je snel of sterk of goed in het motiveren van groepen? Voor allemaal is er een passende taak te vervullen.

Ter hoogte van het aquaduct zal het finish sein klinken, zit u op de winnende botter? Zodra iedereen geklokt is varen we gezamenlijk, gegroet door de ‘admiral’ de vernieuwde vissershaven van Harderwijk in. Aansluitend zal op de kade bij het vissersvrouwtje de prijsuitreiking plaatsvinden. Kortom een bijzonder evenement welke u niet mag missen.

Contact

Botter Zeil Regatta Harderwijk
Marconistraat 1
3846 AR Harderwijk
E-mail : info@botterzeilregatta.nl
Telefoon: 0341 46 04 04